Skip to main content

GÖNYE – Yerel STK’ların Gönüllü Yönetiminde Güçlendirilmesi – Projesi kapsamında Gönüllü Eğitimi Programı Eğitici Eğitimi düzenlenecektir. AB Başkanlığı tarafından AB desteğiyle koordine edilen Sivil Toplum Destek Programı – III kapsamında finanse edilen proje, 1 Nisan 2021 itibariyle Tohum Otizm Vakfı ve Maya Vakfı ortaklığında başlamış olup 12 ay sürecek proje ile Türkiye’de hassas/kırılgan gruptaki çocuklarla çalışan STK’lar ve gönüllüler arasında yapılandırılmış ve sürdürülebilir diyalog kurulması hedeflenmektedir. Eğitime katılmak için başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki kriterleri sağlaması koşulu ile bağlantıya girerek başvuru yapmaları beklenmektedir.
Başvuru linki: https://forms.gle/cp7dce1STWCMLwZy5
 
Seçim süreci:
7-15 Eylül 2021: Başvuruların alınması
16-19 Eylül 2021: Değerlendirme
19 Eylül 2021: Katılımcı onaylarının alınması
20 Eylül 2021: Nihai listenin duyurulması
 
Eğitici Eğitimi Süreci:
7-12 Ekim 2021: Yüzyüze Eğitim -İstanbul
13 Ekim- 31 Aralık 2021: Online Eğitimler
1 Kasım 2021- 31 Ocak 2022: Saha uygulamaları Şubat 2022: Yüzyüze Değerlendirme Toplantısı ( 2 gün-İstanbul)
Başvuru Kriterleri: Gönüllü veya profesyonel olarak bir Sivil Toplum kuruluşunda Gönüllü Koordinasyonu ekibinde en az 1 yıl yer almış olmak Sivil alanda en az 1 eğitimde eğitmen veya kolaylaştırıcı olarak görev almış olmak. Türkiye sınırları içerisinde gençlerle /çocuklarla çalışan bir Sivil Toplum Kuruluşunda gönüllü veya profesyonel olarak halen çalışıyor olmak. Çalışılan kurumdan 1 adet referans mektubu( İletişim bilgilerini içermelidir) iletilmelidir. Referans mektubu, başvuran kişinin eğitime seçilmesi halinde her bir etkinliğe katılımı için izin durumunu da içermelidir.Bu nedenle referansın söz konusu izni ve temsili onaylama yetkisi olan kişiden alınması önerilmektedir. Eğitmen eğitimi kapsamında gerçekleşecek saha uygulamalarında en az 10 gönüllüye eğitim vermeyi kabul ediyor olmak Eğitici eğitimi sürecinin tüm aşamalarına aktif katılım sağlamayı kabul ediyor olmak.
Diğer Bilgiler: Eğitim için kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır. Başvuru yapanlar arasından 20 asil, 4 yedek katılımcı seçilecektir. Seçim esnasında coğrafi denge açısından Türkiye’nin farklı illerinden katılıma önem verilecektir. Her kurumdan 1 kişi katılabilecektir. Yüz yüze olan etkinliklerde katılımcıların yol, yemek ve konaklama giderleri proje kapsamında karşılanacaktır. Yüzyüze etkinlikler Covid-19 salgını önlemleri gözetilerek organize edilecektir. Ayrıca katılımcılardan HES kodu bilgisi talep edilecektir. Alınacak yeni tedbirler ve kısıtlamalar çerçevesinde katılımcılardan bazı ek önlemler talep edilebilir ve /veya etkinliklerin yöntemi değiştirilebilir.
Detaylı bilgi için tohumotizm.org.tr/gonye adresini ziyaret edebilir veya [email protected] ile iletişime geçebilirsiniz.

Leave a Reply