Bursa Projesi
Ekim 2007’de Bursa’da ‘Otizm’ konusunda farkındalık yaratmak için bir kampanya başlatılmıştır. Ekim ayının ilk iki haftasında yürütülen kampanya süresince yerel TV ve gazetelerde belediyeler ve İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışılmıştır. Kampanya ile, otizmli çocukların yaş ve gelişim özellikleri dikkate alınarak ihtiyaçları doğrultusunda eğitim-öğretim imkanlarından en üst düzeyde ve erken dönemde yararlanmalarının sağlanması için ailelerin otizmle ilgili birçok konuda bilgilendirilmesi yapılmıştır. İki hafta boyunca, radyolarda cıngıllar, TV’lerde otizm ile ilgili film gösterimi ve sağlık ocaklarına da posterlerin asılması ile ilgili kitlelere erişimin sağlanmıştır.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü işbirliği içerisinde, Bursa Büyükşehir Kütüphanesi Üftade Gösteri ve Konferans Salonunda Tohum Otizm Vakfı tarafından “Çocuğunuza Toplumsal Davranışları Siz Öğretin” konulu Otizm Aile Toplantıları gerçekleştirilmiştir. İlk toplantı 7 Aralık 2007 tarihinde, ikinci toplantı ise 21 Mart 2008 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Bursa’da Bursa Otistik Çocuklar Derneği – Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile İlköğretim ve okul öncesi kaynaştırma öğrencilerinin devam ettiği ve özellikle okul öncesi öğretmenlerine ve okul yöneticilerine yönelik sene içerisinde iki oturum olarak planlanan ‘ Otizm nedir? Ailenin Yasal hakları ’ ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Böylelikle özellikle aileden sonra ilk defa okul öncesi sınıflarında öğretmenlerle birlikte olan çocuklarımızın zaman kaybetmeden tanısının konması ve yoğun eğitim almasına başlanması sağlanmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Tohum Otizm Vakfı arasında imzalanacak protokol çerçevesinde ortak çalışma yürütülmesi ve OÇEM’lerdeki mevcut eğitimci yetersizliğinin giderilmesi için vakıf tarafından destek sağlanması konusu ele alınmıştır. OÇEM’deki mevcut ihtiyaçlar göz önüne alınarak Tohum Otizm Vakfı Eğitim Koordinatörlüğü tarafından program hazırlanmıştır.