Skip to main content

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından AB Mali Yardımları çerçevesinde, Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin güçlendirilmesine yönelik olarak yürütülen bir hibe programıdır. STK’ların yönetim ve stratejik planlama kapasitelerinin güçlendirilmesi, STK’ların yürüttüğü çalışmaların etkinliğinin ve görünürlüğünün artırılması, savunuculuk yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Gönye
Yerel STK’ların Gönüllü Yönetiminde Güçlendirilmesi Projesi

AB Başkanlığı tarafından AB desteğiyle koordine edilen Sivil Toplum Destek Programı - III kapsamında finanse edilen Yerel STK’ların Gönüllü Yönetiminde Güçlendirilmesi Projesi (GÖNYE), 1 Nisan 2021 itibariyle Tohum Otizm Vakfı ve Maya Vakfı ortaklığında başlamış olup 12 ay sürecek olan proje ile Türkiye’de kırılgan gruptaki çocuklarla çalışan STK’ların gönüllü yönetim kapasitelerinin geliştirilmesi, gönüllülerin kırılgan gruplarla çalışma becerilerinin güçlendirilmesi ve gönüllüler sayesinde kırılgan grupların sosyal hayata katılımının artırılması hedeflenmektedir.

Proje Ortakları

Tohum Otizm Vakfı, Türkiye’de otizm spektrum bozukluğu olan çocukların erken tanılanması; tanı alan çocukların ve ailelerinin sağlık, eğitim, meslek edinimi, istihdam, bağımsız yaşam ve kaynaştırma gereksinimlerinin dünya standartlarında karşılanması ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kar amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı olarak 15 Nisan 2003 tarihinde kurulmuştur.

Maya Vakfı doğal afet, aile kaybı, göç ve zorbalık gibi sebeplerle psikolojik travmaya maruz kalmış 5-24 yaş arasındaki çocuklara ve gençlere psikososyal destek hizmetleri sunmaktadır. Özgür, güvenli ve üretken bir çocukluk yaşamış sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum hayaliyle Haziran 2015’te faaliyete geçen Vakıf, çocukların travmayla başa çıkmalarına yardımcı olmak için Psikolojik İyileşme Becerileri (SPR) modelini sanat terapileri metodu ile birleştirip uygulayan ve bu konuda öncülük yapan tek kurumdur. Programlarının odağına dezavantajlı ve travmaya maruz kalan çocukları yerleştiren Maya Vakfı, bütüncül bir yaklaşımla çocukların hayatına etki eden kişi ve kurumların da özellikle travma konusundaki duyarlılığını artırmak ve kapasitelerini geliştirmek üzere çalışmaktadır.

“Bu web sitesi, Avrupa Birliğinin maddi desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçerik tamamıyla Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliğinin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir”
(“This website was created and maintained with the financial support of the European Union.Its contents are the sole responsibility of Tohum Autism Early Diagnosis and Education Foundation and do not necessarily reflect the views of the European Union”)